ÜZENET A JÖVŐNEK

Szeghalmy Bálint műépítész által tervezett templomunk több, mint 90 évvel ezelőtt került felszentelésre. Ezalatt a hosszú idő alatt sok-sok mindent átélt, többek között egy világháborút is.

Különösen megviselte az idő vasfoga a karcsú toronysisakot, mely megcsavarodott, megdőlt, több helyen beázott. Ráadásul az évtizedek során bejutó víztől, és a felgyülemlő galambürüléktől  gerendázata is több helyen elkorhadt.
A teljes felújítás elkerülhetetlenné vált.

Amikor rádöbbentünk arra, hogy a torony komoly felújításra szorul, akkor a tényleges kutakodás és keresés mellett nagyon sok-sok imádság és fohász hangzott el, hogy a Jóisten áldja meg ezt a mi tervünket. Ami meghallgatásra talált, hiszen pályázati forrásokból, támogatásokból, egyéni adományokból, presbiteri, gyülekezeti segítséggel több mint egy fél év alatt, de elkészült, most már lassan a végéhez közeledünk.” – mondta ZICHY EMŐKE, gyülekezetünk lelkésze.

A most már végéhez tartó felújítás még 2019-ben kezdődött, és csaknem 60 millió forintos kormányzati támogatásból és adományokból sikerült megvalósítani.

DR. GALLÉ TIBOR, gyülekezetünk gondnoka kiemelte:  „Ez egy felemelő, nagyszerű pillanat, amiben most itt vagyunk. Tudniillik a templom tornyának, amelyik megdőlt, megcsavarodott, a felújítása végső, sarkalatos pontjához érkezett: a torony csúcsdíszének elhelyezéséhez. A csúcsdíszbe időkapszulát fogunk elhelyezni, így döntöttünk, jóllehet, amikor most lebontottuk, az ottani időkapszula üres volt.”


forrás: Keszthelyi Televízió

 


Comments are closed.