Ó esztendei túrázás a gyenesdiási erdőkben

Gyülekezetünk tagjai is részt vettek a gyenesdiási Forrásvíz Természetbarát Egyesület ó évzáró túráján, melyre Horváth Sebestyéné Zsuzsa presbiterünk úgy invitált bennünket: „Egy könnyed séta a gyenesdiási dombokon, melyre az öregek még bottal is jöhetnek”.

A Községháza elől indult a csapat első úti céljához a Festetics  kilátóhoz. Az építményről fantasztikus kilátás nyílik a Balaton nyugati csücskére, és a Keszthelyi-hegység vonulataira.

Innen a Nagymezőre mentünk, ahol egy kis „szeretet vendégségben” voltunk részünk. Igazi békési vastagkolbásszal, és természetesen melengető itallal vártak bennünket – nem csak a szatmárira gondolok, hanem a forró teára, no meg ….. forralt borra. Itt még jó páran csatlakoztak hozzánk, hogy újult erővel, felfrissülve teljesítsük az előttünk álló további „kihívásokat”

Jókedvűen másztuk meg a Vadlánlik előtti kaptatót, ahol a barlangnál Gál Lajos gyenesdiási polgármester beszélt ezen természeti képződmény kialakulásáról, és a hozzá kacsolódó legendáról.

A képzeletbeli vad-lányoktól elbúcsúzva, a Dolomit tanösvényen folytattuk utunkat a  Fénykereszthez, ahol ismét gyönyörködhedtünk a balatoni panorámában és a lenyugvó nap látványában.

A túra utolsó szakasza a Mária szobornál fejeződött be. Ismételten kigyönyörködve magunkat a táj szépségeiben, megköszönve a szervezőknek ezt a csodálatos téli természetjárást, elköszöntünk egymástól és visszaindultunk a településre.

Nagyszerű időtöltésben volt részünk, bár az „öregek bottal” nem biztos, hogy könnyedén végigsétálták volna ezt az utat.

A FÉNYKÉPEK JÓ MINŐSÉGBEN ÉS LETÖLTHETŐEN ITT ÉRHETŐK EL


Comments are closed.